Domov Oprema Kje kupovati otroška oblačila?

Kje kupovati otroška oblačila?

otroska oblacila

Če ste tudi vi eden izmed tistih bodočih staršev, ki že nestrpno pričakujete skorajšnji prihod novega družinskega člana, potem ste se z vprašanjem kakšna otroška oblačila in kje jih kupiti gotov že srečali. Ponudbe danes na tem področju zares ne manjka, nekoliko bolj vprašljiva pa je sama kvaliteta oblačil. Kako naj zmerno in pametno izberemo potrebna oblačila za dojenčka in kje jih je najbolje kupiti?

Kupujte naravne materiale

Za novorojenčkovo občutljivo kožo je v prvi vrsti pomembno, da ga oblačimo v naravne materiale. Kupujte torej materiale kot je npr. 100% bombaž, ki so za kožo zares prijetni in ne povzročajo alergij ali draženja. Najbolje je izbirati barve in oblačila, ki vam omogočajo pranje na vsaj 60 stopinjah, s čimer uničite morebitne bakterije. V začetku je novorojenčkova oblačila pred njihovo uporabo smiselno tudi prelikati ali presušiti v sušilnem stroju, da so zares sterilna. Kasneje ti postopki niso več nujni.

Kupujte zmerno

To je eno izmed najpomembnejših pravil, ko obiščemo trgovine z otroškimi oblačili. Oblačila za dojenčke so namreč izjemno prikupnega izgleda, danes pa so tudi vse bolj modna, zato je ključno, da kupimo zares samo tisto, kar bomo dejansko potrebovali. Pri novorojenčkih to pomeni, da ne kupujemo preveč istih kosov oblačil ene številke, saj jo običajno hitro prerastejo. Odsvetuje se tudi kupovanje neudobnih oblačil, ki izgledajo lepo in modno. Naj bo udobje in dobro počutje vašega malčka vselej na prvem mestu.

Rabljena otroška oblačila

Mnogo parov pa se danes odloča za nakup rabljenih otroških oblačil, ki jih lahko kupujemo predvsem preko spleta. Velika verjetnost je, da boste nekaj rabljenih oblačil dobili tudi od prijateljev, ki že imajo otroke. Rabljena otroška oblačila pa je moč kupiti tudi na spletu, kjer starši prodajajo pakete oblačil od-do določene številke, s čimer si prihranite mnogo časa za nakupovanje in tudi precej denarja. Takšna otroška oblačila so navadno vsaj za otroke do prvega leta starosti izjemno dobro ohranjena, saj mnoge kose otroci hitro prerastejo. Pred nakupom si je tovrstne pakete vendarle smiselno ogledati in se zanje odločiti, če so nam posamezni kosi všeč in niso poškodovani, strgani ali zamazani.