Domov Oprema Izbira otroškega vozička

Izbira otroškega vozička

Vsak bodoči starš se slej ko prej pred časom prihoda novega družinskega člana sreča z vprašanjem: Kateri otroški voziček je najboljša izbira za mojega otroka? Nakup primernega otroškega vozička je danes postala prava znanost, zato tudi ne preseneča, da so starši pri izbiri mnogokrat povsem zmedeni. Po drugi strani ni povsem vseeno, kakšen voziček izberemo, saj bo v njem naš malček najverjetneje preživel kar precej časa. Na kaj torej paziti, ko se odločamo za nakup?

Nakup novega vozička

Če se odločimo, da bomo kupili povsem nov otroški voziček, potem se je najprej potrebno pripraviti na cene. Novi otroški vozički so lahko zelo dragi, še sploh če izbiramo med vozički priznanih blagovnih znamk, kot so Chicco, Peg Perego, Maxi Cosi, Recaro ipd. Cene novih vozičkov, ki v kompletu vsebujejo poleg športnega dela še košaro in lupinico, se tako lahko gibljejo od okoli 700 evrov navzgor. Pri nakupu je potrebno paziti na funkcionalnost vozička. To pomeni, da izberite voziček, ki se enostavno zloži, ne zasede preveliko prostora, je dokaj lahek in okreten, ima dobra kolesa in je nasploh priročen. Vse to boste težko ugotovili v trgovini, zato morda povprašajte med znanci, katerega vam po lastnih izkušnjah priporočajo oni, nato pa ga v trgovini preizkusite tudi sami. Vsakršne dodatne omejitve kot so majhnost prtljažnika, stanovanje v tretjem nadstropju brez dvigala ipd., so dodaten razlog več, da ste pri svojem nakupu v prvi vrsti pragmatični, estetika pa je na drugem mestu. Izberite voziček nevtralnih barv (zelena, rjava, siva, ipd.), da ga boste lahko uporabili tudi pri naslednjih otrocih, ne glede na njihov spol.

Se splača kupiti rabljenega?

Vse več mladih parov pa se odloča za nakup rabljenega vozička. To je iz finančnega vidika izjemno pametna odločitev, še posebej pa se tak nakup izkaže za preudarnega, če vaš malček ne bo ravno navdušen nad vožnjo v vozičku. Pri nakupu rabljenega vozička vseeno pazite, da je voziček dobro ohranjen, da se lepo in brez zatikanja zloži, da ni potrgan ali poškodovan, da so gume ohranjene in napolnjene in da bo vaš dojenček v vozičku tudi varen. Varnost malčkov je nenazadnje prvi in najpomembnejši kriterij same izbire.