Domov PR S trajnostnim načinom delovanja podjetje GLS misli tudi na prihodnje generacije

S trajnostnim načinom delovanja podjetje GLS misli tudi na prihodnje generacije

GLS Slovenija

Kakovostno življenje za vse generacije je moč uresničiti prek uravnoteženega gospodarskega, družbenega in okoljskega razvoja. Tega se zavedajo številna podjetja, ki med svoje temeljne vrednote uvrščajo tudi trajnostni razvoj in zeleno delovanje. Tudi podjetje GLS Slovenija je ves čas zavezano k zelenemu delovanju in že vrsto let prispeva k bolj zdravemu in čistemu okolju. Verjamejo, da so na ta način zgled mladim podjetnikom in prihodnjim generacijam, ki bodo nadaljevale s trajnostnim načinom življenja in poslovanja za bolj zeleno prihodnost. Pri GLS Slovenija so ponosni, da so v preteklem letu zaključili z načrtovanimi projekti, ki prispevajo k bolj zelenemu delovanju.

Zdravo in čisto okolje

Že leta 2008 je podjetje GLS začelo okoljsko pobudo ThinkGreen, ki je bila namenjena koordinaciji in aktivnemu spodbujanju različnih trajnostnih dejavnosti znotraj Skupine GLS. Na ta način se je varstvo okolja postavilo visoko na lestvico prioritet in postalo eno ključnih načel delovanja Skupine GLS. V lanskem letu pa so tudi pri GLS Slovenija naredili velik korak k bolj trajnostnemu delovanju in na streho glavnega centralnega skladišča ter več GLS Paketomatov namestili sončne celice, ki prispevajo k varčevanju z energijo ter bolj zdravemu in čistemu okolju. Za manj izpustov med dostavljanjem paketov pa bodo poskrbeli z novimi električnimi vozili, ki so prijaznejši do okolja, saj ne proizvajajo ogljikovega dioksida.

Elektrifikacija voznega parka

Znano je, da promet prispeva kar četrtino vseh toplogrednih plinov v Evropi. Zato bo mreža GLS Slovenija šestim novim električnim vozilom, letos priključila še dodatnih osem ter se opremila z desetimi lastnimi polnilnicami. Poleg električnih avtomobilov, ki zmanjšujejo onesnaževanje okolja, pri GLS Slovenija posebno pozornost namenjajo še optimizaciji dostavnih poti. Lansko leto so uspešno zmanjšali število prevoženih kilometrov, kar gre zahvaliti dobri zgoščenosti mreže GLS Paketomatov in Depo poslovalnic, ki pozitivno vplivajo na zmanjševanje transportnih poti. Letos načrtujejo še odprtje dveh novih Depo poslovalnic in postavitev kar 60 novih klasičnih GLS Paketomatov.

Lastne sončne elektrarne

V želji po uporabi do okolja prijaznejšega vira energije je GLS Slovenija postal energetsko samooskrben. Streho svojega glavnega centralnega skladišča v Ljubljani so prekrili s sončnimi celicami, ki na letnem nivoju proizvedejo 60 MWh električne energije za delovanje lastnih poslovnih prostorov. V načrtu imajo še postavitev dodatnih 60 MWh fotonapetostnih panelov na isti lokaciji ter na Depo poslovalnice v Slovenski Bistrici in na Ptuju. Pohvalijo pa se lahko še s 40 GLS Paketomati, ki delujejo s pomočjo sončnih celic in načrtom za postavitev dodatnih 80. Posamezen GLS Paketomat na sončne celice proizvede 712 kWh električne energije, kar pomeni, da bodo z implementacijo vseh 120 , proizvedli letno 58,4 MWh električne energije.

Klima Protect Certifikat

Letos bo GLS Slovenija pridobil certifikata Klima Protect vezan na kompenzacijo CO2 izpustov, ki jih s transportnimi potmi povzroči GLS Slovenija. Po novem bo na njihovi spletni strani povezava do podatkov o njihovi proizvodnji CO2 med distribucijo in poraba denarnih sredstev, namenjenih kompenzaciji vpliva na produkcijo CO2. V letu 2022/2023 bodo prvič postali ogljično nevtralni, saj bodo vse izpuste CO2 odkupili preko izbranih projektov.

GLS. Ker nam ni vseeno za prihodnost, za naše okolje.

Naročnik: GLS Slovenia